home > managers aan het woord > Fred van Kuik praktijk Hubert Duyfhuysstraat

Fred van Kuik is een van de 5 maten van fysiotherapiepraktijk Hubert Duyfhuysstraat te Utrecht. Samen sturen zij hun praktijk aan, in een achterstandsbuurt in Utrecht, met de meest uiteenlopende cliënten.

Missie
Wat ik altijd graag heb gewild, is met mensen bezig zijn, op een directe manier, vooral in 1-op-1 contacten, en ze helpen bij hun ontwikkeling. Het had voor mij ook iets in het onderwijs kunnen worden, of arts, maar voor dat laatste werd ik niet ingeloot. Ik doe al die jaren al wat bij mij past, waar mijn hart ligt. Langzamerhand heb ik ook steeds meer de cliënten gekregen die bij me passen. Patiënten die om de een of andere manier wat gecompliceerder zijn omdat ze zich niet goed kunnen uitdrukken, patiënten met sportgerichte vragen en met orthopedische klachten

Managen
Als je me vraagt naar mijn ideeën over management, zeg ik dat ik in de eerste plaats niet een typische manager ben. Natuurlijk ben ik met de andere maten in deze praktijk verantwoordelijk voor de financiën, continuïteit, kwaliteit, noem maar op. Ik voel me echter in de eerste plaats hulpverlener.

Wij dragen met zijn vijven de verantwoordelijkheid voor de maatschap en beslissen in het overleg over de zaken die zich voordoen. We beslissen bij meerderheid van stemmen, tenzij het over zaken als personeel of over huisvesting gaat; dan streven we naar consensus.

Het sturen dat we doen is eigenlijk heel natuurlijk en vanzelfsprekend. We kennen elkaar lang en goed, en door de jaren heen hebben we met elkaar werkwijzen en kaders ontwikkeld, hoewel niet altijd even uitgesproken. Een belangrijke vorm van sturing zit natuurlijk ook in onze opleiding. Onze beroepsgroep heeft altijd veel aan na- en bijscholing gedaan. Dat draagt bij aan een bepaald kwaliteitsniveau.

Bijzondere therapeuten voor bijzondere cliënten
Een ander aspect van de sturing is de manier waarop we andere fysiotherapeuten selecteren. Dat is voor onze praktijk van heel groot belang en niet zo eenvoudig. Natuurlijk: alle fysiotherapeuten zijn goed opgeleid, we hebben de richtlijnen van onze beroepsvereniging (KNGF) en de regels van de ziektekostenverzekeraars.
Het werken in onze praktijk vraagt echter meer. Je moet je voorstellen dat de mensen die hier komen vaak niet goed kunnen uitdrukken wat hun probleem is. Vaak zijn er meerdere problemen tegelijk: sociaal, emotioneel, verstandelijk, relationeel. De gemiddelde cliënt hier vereist veel empathie en flexibiliteit. Je hebt soms met heel onverwacht gedrag en gekke situaties te maken. Je moet vaak het nodige geduld hebben om achter de echte vraag te komen en nog meer om de goede aanpak over te brengen.
Daarom is selectie bij ons altijd een langdurig proces. Mensen die bij ons werken zijn eigenlijk altijd als stagiair of waarnemer begonnen en worden door ons heel zorgvuldig begeleid. We weten precies wat ze doen en kunnen. De periode(s) dat ze zo bij ons werken is het inwerkprogramma heel intensief en de selectie dus eigenlijk ook. We zijn nog nooit voor verrassingen komen te staan.

Morgen
Mijn droom voor de tweede helft van mijn loopbaan? Misschien wijzigt de setting iets, maar in de basis zal ik me met hetzelfde blijven bezighouden. Hierin ligt toch mijn hart.